Februari dip in de natuur

Natuurdip in februari

In de natuur is het energieniveau in februari op zijn laagst. Alles staat echt helemaal stil op een enkele plant of boom na. De oude en wijze bomen wachten in rust en sparen hun energie. Planten laten hun energie in hun wortels of zaden. Nietsdoen is het adagium. En wij mensen maar hard werken. Als we nog een beetje ’jager-verzamelaars’ of ’landbouwers’ genen in ons bloed hebben, dan zit die winterrust ook in ons systeem. Geen wonder dat mensen ziek worden en/of moe zijn en ieder straaltje zonlicht opslurpen alsof hun leven ervan afhangt. 

Als ’landbouwers’ hebben we het laatste nog goede eten zo rond de carnaval opgemaakt. Een beetje vet aan het lijf en met bewaarbaar voedsel de tijd uitzitten tot het weer lente wordt en er iets groeit en beweegt. Rustig aan dus, let maar goed op de natuur. Als het weer een beetje frisgroen oogt, zo rond half maart, krijgen wij ook weer wat energie.

Wat je doet om de tijd door te komen? Hakken en zagen in fruit- en knotbomen op een boerenerf. De winter nog dieper terugduwen in zijn schulp onder een laagstaande zon. Totdat ie je met kracht daaruit duwt. Let maar op, je voelt het vanzelf.

 

 

Noordzijdse kade van Benschop in prachtig herfsttenue Noordzijdse kade van Benschop in prachtig herfsttenue
foto foto
foto 1 foto 1